«Проблема зростання». Глава партії «Голос» Рудик пояснила причину конфлікту у політсилі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Проблема зростання». Глава партії «Голос» Рудик пояснила причину конфлікту у політсилі

Бобирєва Анна / «Бабель»

Глава партії «Голос» Кіра Рудик, заявила, що у політичній силі стався конфлікт саме через проблему зростання — спочатку у партії було 20 депутатів, зараз 370 (додалися після місцевих виборів). Про це вона розповіла в інтервʼю РБК.

«Те, що зараз відбувається — це проблема зростання. Коли я була головою компанії, я це вже бачила, тому я достатньо спокійно до цього ставлюся. Коли компанія швидко росте, всередині відбуваються певні потрясіння. [...] А наша партія зросла дуже швидко — до місцевих виборів нас було 20 народних депутатів, після місцевих виборів — плюс 350 депутатів місцевих рад. Коли такі зміни відбуваються, всередині партії також відбувається трансформація. [...] Це і є причина незадоволення окремих людей. Посад, звісно, на всіх не вистачає, але є багато відповідальності й роботи», — зазначила Рудик.

Нагадаємо, що конфлікт у партії повʼязаний із голосуванням у Раді за те, щоб внести до порядку денного законопроєкт про процедуру призначення керівників НАБУ і Державного бюро розслідувань. 16 березня за рішення проголосували 267 нардепів, серед яких і 6 представників «Голосу», яким зробили за це попередження — керівництво партії вважає, що цей проєкт шкодить боротьбі з корупцією.

Рудик зазначила, що планує вирішити конфлікт під час партійного слухання. До цього у партії хочуть дочекатися висновку контрольно-ревізійної комісії щодо ситуації.

З приводу ініціатив щодо заміни керівництва партії, глава політсили зазначила, що вона цього не боїться: «На минулому зʼїзді у кінці січня ми вже виносили питання довіри голові партії, з ініціативи тих самих депутатів. Були делегати з 21 осередку і я отримала, здається, майже 90% підтримки».

Перед цим екскандидат у мери Києва від «Голосу» Сергій Притула заявив, що підтримує проведення позачергового з’їзду партії, на якому треба переобрати керівництво політсили, як це вимагають члени фракції у Верховній Раді.

«Це єдине та найкраще, що можна зробити сьогодні для того, щоб повернути функціонал партії та фракції у парламенті у корисне русло. [...] Вважаю за необхідне членам політради почути та виконати вимогу своїх однопартійців», — зазначив він, але заявив, що не погоджується із твердженням про розкол у партії.