Нардепи від «Голосу» виступили зі спільною заявою. Вимагають провести з’їзд і переобрати керівництво партії

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Народні депутати від «Голосу», яких керівництво партії попередило про можливе виключення з політсили, оприлюднили спільну заяву.

Текст документа виклала на своїй сторінці у Facebook нардеп Олександра Устінова.

«Це партія порядних, чесних людей, які завжди будуть відстоювати демократію та справедливість. І ця партія має такою і залишитись», — написала вона.

У заяві нардепи наголошують, що останнім часом керівництво партії та фракції «використовують «Голос» як інструмент для задоволення власних інтересів, самопіару та підігрування владі».

Зокрема, вони заявили, що не поділяють відмову керівництва від захисту антикорупційних органів і від боротьби з корупцією, а зареєстрований керівництвом партії та фракції законопроєкт № 5253 вважають тиском на НАЗК.

«Ми розчаровані відмовою керівництва партії та фракції підписувати постанову про звільнення генпрокурора Венедіктової. Ми засуджуємо ведення керівництвом перемовин про можливу коаліцію зі «Слугою народу». Ми не бачимо себе в коаліції з політичною силою, що покриває Татарова і Степанова, призначає Шкарлета та кидає за ґрати політв’язнів», — зауважили депутати.

Також вони засудили рішення керівництва підтримати меморіальний проєкт Бабиного Яру, який курирують і фінансують російські олігархи.

Підписанти запевнили, що обурені порушенням принципів внутрішньопартійної демократії та прозорості з боку керівництва партії, яке одноосібно ухвалює рішення про витрати та не бажає оприлюднювати звіти про витрачені партійні кошти.

У зв’язку з цим народні депутати вимагають провести з’їзд і переобрати керівництво партії.

Заяву, окрім Устінової, підписали нардепи Соломія Бобровська, Ольга Стефанишина, Володимир Цабаль, Юлія Клименко, Андрій Шараськін, Наталія Піпа, Ярослав Юрчишин, Галина Васильченко, Роман Лозинський. Загалом 10 осіб — тобто половина фракції.