Нардеп Устінова заявила, що її теж попередили про можливе виключення з «Голосу». Вважає це приводом «здихатися неугодних»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нардеп Устінова заявила, що її теж попередили про можливе виключення з «Голосу». Вважає це приводом «здихатися неугодних»

Facebook / Oleksandra Ustinova

Нардеп «Голосу» Олександра Устінова заявила, що партія попередила її про можливе виключення з політсили після голосування у Верховній Раді.

Про це депутатка повідомила у Facebook.

«Це попередження про виключення з партії, яке схоже виглядає як привід «здихатися» неугодних депутатів. Мені дивно було дізнатися з публічних коментарів голови моєї партії Кіри Рудик, що начебто хтось з народних депутатів був присутній на засіданні політради. Це неправда, ніхто про нього навіть не знав», — заявила Устінова, коментуючи рішення керівництва політсили.

Також депутатка стверджує, що голосування у парламенті, яке і стало приводом для винесення попередження, було не за зміни до Конституції. «Ми голосували лише за направлення звернення в КСУ, яке вже один раз визнало неконституційним можливість призначення голів НАБУ та ДБР президентом», — пояснила вона.

  • Напередодні у «Голосі» заявили, що винесли попередження шістьом нардепам фракції, і пояснили, що це повʼязано з голосуванням у парламенті за направлення на аналіз Конституційного суду законопроєкту про процедуру призначення очільників НАБУ та Державного бюро розслідувань. 16 березня за рішення про направлення в КСУ проголосували 267 нардепів, серед яких і представники «Голосу».
  • Серед тих, кому у партії винесли попередження, — також нардеп Ярослав Юрчишин. Він заявив, що політсила «зробила останнє китайське попередження, якщо ми не будемо голосувати так, як вимагає партія». На його думку, вирішити конфлікт у партії можна лише зібравшись разом і обговоривши ситуацію.