У «Голосі» заявили, що не виключали нардепа Юрчишина з партії. Але попередження він отримав

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У «Голосі» заявили, що не виключали нардепа Юрчишина з партії. Але попередження він отримав

Facebook / Yaroslav Yurchyshyn

Партія «Голос» заявила, що цього року не ухвалювала жодного рішення щодо виключення з її лав будь-кого з партійців.

Про це політсила повідомила в коментарі «Бабелю», коментуючи заяву члена фракції Ярослава Юрчишина про нібито його виключення з політсили за голосування у Верховній Раді.

Водночас у «Голосі» зазначили, що винесли попередження шести нардепам фракції, і пояснили, що це повʼязано з голосуванням у парламенті за направлення на аналіз Конституційного суду законопроєкту про процедуру призначення очільників НАБУ та Державного бюро розслідувань.

«Минулого тижня політрада партії обговорювала питання підтримки деякими членами фракції у ВР провладного законопроєкту 5331, який обмежує суб’єктність НАБУ та ДБР і робить президента фактично господарем цих відомств. Цей законопроєкт направили до КСУ «слуги народу» разом із депутатськими групами «За майбутнє» та «Довіра», таким чином запустивши конституційний процес, спрямований на позбавлення НАБУ і ДБР незалежності. Це політична підтримка атаки на антикорупційні органи», — наголосили в «Голосі».

У політсилі також підкреслили, що «систематично виступали» проти збільшення повноважень президента, зокрема щодо призначення голів ДБР і НАБУ. «Саме тому таке голосування є порушенням послідовності позиції партії», — додали в політсилі.

У «Голосі» зазначили, що попередження отримали депутати Ярослав Юрчишин, Роман Лозинський, Соломія Бобровська, Олександра Устінова, Ольга Стефанишина та Володимир Цабаль.

Зазначимо, раніше Юрчишин заявив у Facebook, що йому нібито повідомили про можливість виключення з партії за голосування у Раді.