Двоє українських борців гарантували собі щонайменше срібло Олімпіади. Один з них — нардеп Беленюк

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Українці Парвіз Насібов і нардеп від «Слуги народу» Жан Беленюк пройшли до фіналу олімпійських змагань з греко-римської боротьби.

У категорії до 67 кілограмів Насібов пройшов у півфінал завдяки двом перемогам у стартових раундах. Суперником українця в півфіналі став єгипетський борець Могаммед Ібрагім ель Саєд. Він першим вийшов вперед і наростив перевагу до загрозливого рівня. Проте у другому раунді поєдинку Насібов зумів скоротити розрив, а за двадцять секунд до його завершення вирвав перемогу.

У категорії до 87 кілограмів виступав Беленюк. В 1/8 фіналу він виграв у серба Зурабі Датунашвілі, а у чвертьфіналі здолав Башира Сід Азара з Алжиру. У півфінальному поєдинку українцю протистояв хорват Іван Хуклек. Хорвату першому вдалося набрати очко. Уже у другому раунді Беленюк спочатку зрівняв рахунок, а потім провів два прийоми, які принесли йому відразу шість очок. Українець зберіг свою перевагу до кінця бою.

Отже, українці гарантували собі щонайменше срібні медалі. У фіналі Насібов зійдеться з представником Ірану Мохаммадреза Гера, а Беленюк — з угорцем Віктором Лорінцом. Поєдинки відбудуться 4 серпня.