Справа «ПВК Семенченка»: екснардепа відпустили під домашній арешт

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Колишнього народного депутата і командира батальйону «Донбас» Семена Семенченка, підозрюваного у створенні приватної військової компанії та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами, відпустили під цілодобовий домашній арешт.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Позитивне рішення! Семену Семенченку змінили запобіжний захід — домашній арешт. Але це ще не кінець. Боротьба продовжується», — написав екснардеп.

До того ж Семенченко виклав у соцмережі ухвалу Солом’янського районного суду Києва, в якій вказано, що він перебуватиме під домашнім арештом до 14 вересня (включно) та зобов’язаний прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, слідчого судді та суду, не відлучатися з Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду і повідомляти їх про зміну місця роботи чи проживання.

Окрім того, Семенченко повинен носити електронний засіб контролю (електронний браслет), здати на зберігання закордонні паспорти та інші документи для виїзду за кордон й утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними чи свідками у кримінальному провадженні.

Після оголошення ухвали суду в СБУ запевнили, що оскаржуватимуть зміну запобіжного заходу Семенченка.

«Минулого тижня СБУ оголосила про нову та змінила раніше повідомлену підозру щодо Семенченка. Зокрема, нова підозра оголошена за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 27 ч.2 ст 28 ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Тобто Семенченко підозрюється в організації незаконного придбання, зберігання та передачі вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, що вчинене попередньо змовою групою осіб», — цитує «Українська правда».