Екснардепу Семенченку вручили підозру у створенні ПВК

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Екснардепу Семенченку вручили підозру у створенні ПВК

Нужненко Сергій \ УНИАН

Служба безпеки вручила підозру у створенні незаконного військового формування колишньому нардепу Семену Семенченку.

Про це сам Семенченко написав у своєму Facebook.

«Отримав в СБУ підозру в створенні незаконного збройного формування для боротьби з ПВК «Вагнер» на території Іраку, Сирії та Лівії. З метою провокування міжнародних конфліктів і вербування добровольців на території України», — написав він.

Також Семенченко повідомив, що обрання запобіжному заходу йому відбудеться вже 26 березня о 17:00.

Ще одним організатором ПВК вважають «агента НАБУ» Євгена Шевченка. Зокрема СБУ напередодні оприлюднила листування у Telegram Шевченка та Семенченка щодо поставок контрабандної військової продукції з Росії. Сам же Шевченко у коментарі «4 каналу» підтвердив справжність розмов, але заперечив, що вони купували зброю чи бронетехніку.

«Цей конкретно скриншот відповідає дійсності, але йдеться не про зброю. Це йдеться про ГПК — це гірополукомпас. Тобто, це компаси для бронетехніки. Це не зброя. Це не вибухівка. Це компас. І там є фотографії цього компасу. А щодо зброї та вибухівки, то я ніколи її не постачав в Україну і готовий пройти поліграф хоч сьогодні в будь-якій СБУ чи в ГПУ, чи де вони скажуть», — пояснив він.

  • 24 березня СБУ повідомила, що Семенченко і «агент НАБУ» Євген Шевченко створили незаконне збройне формування — «приватну військову компанію» (ст. 260 КК). За версією слідства, Семенченко і Шевченко також є організаторами схеми з незаконного ввезення в Україну з Росії запчастин військового призначення, які згодом продавали оборонним підприємствам за завищеними цінами.
  • Сам Шевченко заявив, що не має стосунку до охоронної компанії, яку створив Семенченко. Він розповів, що планував створити ПВК для роботи в Сирії та Афганістані, яка повинна була охороняти обʼєкти і супроводжувати конвої за контрактами Держдепу США.
  • Журналісти «Слідства.Інфо» заявили, що приватна військова компанія, яку повʼязують з колишнім нардепом Семеном Семенченком і «агентом НАБУ» Євгеном Шевченком, працювала в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.