«З подивом дізнався, що я — найстрашніший терорист». Семенченко прокоментував обшуки й звинувачення у створенні ПВК

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«З подивом дізнався, що я — найстрашніший терорист». Семенченко прокоментував обшуки й звинувачення у створенні ПВК

Кравс Євгеній / УНІАН

Екснардеп Семен Семенченко спростував інформацію про своє затримання після обшуків і звинувачень з боку Служби безпеки України у створенні приватної військової компанії.

Про це він повідомив у Facebook.

«Інформація про те, що мене заарештували та предʼявили підозру, не відповідає дійсності. Я завжди діяв в інтересах України та відкидаю всі звинувачення СБУ», — заявив екснардеп.

Він заявив, що останні кілька днів мав вихідні, «відключив телефони, відсвяткував з бойовими товаришами день СБУ і зранку вийшов на роботу». «З подивом дізнався що за час моєї відсутності я був оголошений СБУ найстрашнішим терористом», — написав Семенченко.

Він заявив, що сьогодні прибуде в СБУ, щоб отримати підозру і дати пояснення. «Про місце і час суду, який призначать мені по запобіжному заходу повідомлю додатково», — зазначив екснардеп.

  • 24 березня СБУ повідомила, що Семенченко і «агент НАБУ» Євген Шевченко створили незаконне збройне формування — «приватну військову компанію» (ст. 260 КК). За версією слідства, Семенченко і Шевченко також є організаторами схеми з незаконного ввезення в Україну з Росії запчастин військового призначення, які згодом продавали оборонним підприємствам за завищеними цінами.
  • Сам Шевченко заявив, що не має відношення до охоронної компанії, яку створив Семенченко. Він розповів, що планував створити ПВК для роботи в Сирії та Афганістані, яка повинна була охороняти обʼєкти і супроводжувати конвої за контрактами Держдепу США.
  • Журналісти «Слідства.Інфо» заявили, що приватна військова компанія, яку повʼязують з колишнім нардепом Семеном Семенченком і «агентом НАБУ» Євгеном Шевченком, працювала в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.