«Міноборони займається показухою». Журналіст Бутусов склав повноваження радника міністра оборони Тарана

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Журналіст, головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов повідомив, що вирішив скласти повноваження радника міністра оборони Андрія Тарана.

Про це він написав у Facebook.

Рішення обґрунтовано шістьма причинами. За його словами, загроза російського вторгнення розкрила провали Міноборони в організації оборони, яке «займається показухою замість аналізу». Таран, як стверджує Бутусов, не реагує навіть на ті проблеми, про які публічно заявляє комітет Верховної Ради (харчування, будівництво арсеналів, проблема з боєприпасами, Держоборонзамовлення).

«У державі відсутня централізована оборонна політика, тому навіть ті проблеми, які Міністерство оборони намагається обʼєктивно вирішити [...] блокуються через відсутність координації на вищому рівні. У розпал війни провалено Держоборонзамовлення 2020 року, і зараз також зривається Держоборонзамовлення 2021 року, остаточний річний план в кінці травня не переданий виконавцям», — написав Бутусов.

Він зазначає, що військово-політичне керівництво держави взагалі не планує якісних реформ в армії і будь-які структурні зміни при збереженні поточного стану справ неможливі.

Крім цього, Бутусов поскаржився на «гальмування» справи щодо провалу спецоперації із захоплення російських найманців з «ПВК Вагнера».

«У 2020 році відбулося 7 провалів спецоперацій ГУР МО, у результаті значна кількість людей захоплена противником, є, на жаль, і втрати, загиблі через когось люди, розкриті ключові напрямки роботи проти РФ. Однак Міноборони ігнорує довгу низку цих провалів, хоча причина очевидна — зрада», — додав Бутусов.