У Молдові затримали ще одного підозрюваного у викраденні екссудді Чауса

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Молдові затримали ще одного підозрюваного у викраденні екссудді Чауса

Мусієнко Владислав / УНІАН

У Молдові затримали фігуранта справи про викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса.

Про це повідомили у пресслужбі Генеральної прокуратури Молдови.

«Чоловікові 30 років, його затримали під час в’їзду в країну», — розповіли в Генпрокуратурі та уточнили, що затримання відбулося у неділю, 9 травня.

Як зазначається, 10 травня затриманому вже висунули звинувачення в «організації діяльності групи людей, які безпосередньо здійснювали викрадення громадянина України».

Незабаром суд має обрати йому запобіжний захід, прокурори клопотали про утримання під вартою. Затриманому, згідно з законодавством Молдови, загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі.

  • 3 квітня адвокати екссудді Дніпровського райсуду Києва Чауса повідомили про його викрадення. За їхніми словами, Чауса викрала в центрі столиці Молдови група озброєних людей і вивезла в невідомому напрямку.
  • 5 квітня глава МВС Молдови заявив про затримання першого підозрюваного. За його словами, Чауса викрали іноземні громадяни, вони вже покинули країну, перейшовши молдовсько-український кордон. Листувалися організатори викрадення українською мовою.
  • За місяць до цього, 3 березня, Верховний суд Молдови відмовився надати Чаусу політичний притулок. У САП після цього заявили, що тепер суд першої інстанції Молдови продовжить слухання справи про екстрадицію судді. В Україні Чаусу загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років.
  • У кінці квітня ЗМІ дізналися про українців, які можуть бути причетні до викрадення. Згодом молдовські ЗМІ опублікували маршрут викрадачів Чауса.