Мер Одеси Труханов пригрозив відключити світло і воду розважальним закладам, які порушують карантин

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Мер Одеси Труханов пригрозив відключити світло і воду розважальним закладам, які порушують карантин

Facebook / Геннадий Труханов

Мер Одеси Геннадій Труханов пообіцяв відключати електропостачання та воду розважальним закладам, які попри обмеження «червоної» зоні продовжують працювати.

Про це він заявив на брифінгу після виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань здоровʼя нації.

«Ми працюємо над тим, щоб заклади дотримувалися карантину. Але я бачу, що не всі розуміють. І через це ані поліція, ані патрульні, ані місцева влада, […] якщо суспільство не розуміє, ми нічого не зробимо», — сказав очільник Одеси.

Труханов вважає, що деякі власники бізнесу не усвідомлюють серйозності ситуації. «Якщо окремі заклади цього не розуміють, якщо є факт роботи попри заборону, […] треба вимкнути світло, вимкнути воду та просто закривати їх. Усе. Не працюватимуть. Можливо, тоді хтось зрозуміє всю серйозність», — сказав Труханов.

Місяць тому з такою ж заявою виступив мер Тернополя Сергій Надал, пригрозивши розважальним закладам відключати воду, опалення та інші комунікації.

Зазначимо, Одеса перебуває у «червоній» зоні карантину, де серед іншого заборонена робота розважальних закладів, закладів громадського харчування і ТРЦ. За минулу добу 8 квітня в Одеській області виявили 1 194 нові випадки коронавірусу.