В усьому світі зростають продажі електрокарів, а найбільше — в Китаї. Наразі за обʼємами поставок лідирує Tesla

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
В усьому світі зростають продажі електрокарів, а найбільше — в Китаї. Наразі за обʼємами поставок лідирує Tesla

Windell Oskay / Flickr

Сьогодні акції американського виробника електрокарів Tesla зросли на 7%, одразу після того, як керівництво компанії оголосило про рекордні продажі машин у першому кварталі цього року. Однак подібне спостерігається і в інших компаніях — продажі машин на електричних двигунах зростають по всьому світу.

Про це повідомляє Axios.

Tesla за останній рік продала понад 180 тис. електрокарів, що перевершило всі очікування аналітиків, які зазначають, що продажі такого типу машин пришвидшуються, в той час як компанії розробляють все більше серійних моделей. Зокрема Tesla представила нову масову Model Y, а Ford — Mustang Mach-E.

У лютому в усьому світі продали більш ніж 180 тис. машин з повністю електричним двигуном, що на 138% більше, ніж у лютому минулого року.

Наразі лідером з продажів залишається Tesla, однак її потроху наздоганяють. Ford продав у США 6,6 тис. електрокарів, а General Motors заявила про збільшення замовлень у першому кварталі цього року на 50%.

Популярність електричних авто почала зростати ще в 2020 році, що частково пов’язано з пандемією, однак не пояснює усіх аспектів прискорення індустрії. Досі електрокари складають дуже невисокий відсоток від усіх проданих машин, однак він зростає швидше, ніж продажі традиційних авто.

Найбільше за об’ємами продажів електрокарів відстають у США — в лютому кількість проданих автівок склала 2,3%, в той час як у Європі їх було 6,7%, а у Китаї — 7,9%. Зазначається, що американські виробники страждають від нестачі акумуляторів, а загальний дефіцит мікросхем б’є по індустрії глобально.