Hyundai не будуватиме з Apple автономні електрокари. Натомість компанія презентувала робомашину на чотирьох ногах

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Hyundai не будуватиме з Apple автономні електрокари. Натомість компанія презентувала робомашину на чотирьох ногах

Hyundai

Корейська автобудівельна компанія Hyundai не досягла домовленості з американським техгігантом Apple щодо спільного виробництва автономних машин на електричних двигунах. Натомість Hyundai презентувала чотириногого робота-машину, здатного у перспективі допомогти в місіях на інших планетах.

Про це пише The Verge.

Робомашина TIGER є версією розробки 2019 року — вона повністю автономна й не потребує водія. У Hyundai переконані, що їхній проєкт змінить світ на краще — машина сконструйована таким чином, щоб діставатися віддалених і складних для проїзду місць.

Hyundai

TIGER можна використовувати у науці або для доставки їжі та медикаментів під час природних катаклізмів і лих. Машина має чотири «ноги» з багатьма суглобами, що імітують одночасно ходьбу ссавців і плазування рептилій.

Робомашина може їздити як звичайна машина, підібравши ноги, а якщо застрягне на важкопрохідній ділянці, її ноги розгортаються та допомагають вибратися на зручну дорогу. TIGER має електричний двигун і може заряжатися від безпілотника, який доставляє її в необхідне місце.

У Hyundai переконані, що їхня розробка може стати в нагоді для міжпланетних місій. Робомашина здатна перетинати нестабільну поверхню та дряпатися по вертикальній, переступати через ями та розставляти ноги в усіх напрямках, зберігаючи стабільний рівень кабіни. У складеному стані TIGER нагадує дещо футуристичний позашляховик.

Наразі нова розробка перебуває лише на стадії концепції — немає жодних гарантій, що справа дійде до серійного виробництва. Однак Hyundai вважають такий тип машин перспективним і очікують, що в наступні роки їх ставатиме дедалі більше.

  • Попередня чотиринога машина Elevate від Hyundai була звичайним транспортним засобом для перевезення пасажирів, у TIGER же взагалі немає місця для людей.
  • Hyundai купила виробників роботів Boston Dynamics. Це допоможе компанії відійти від традиційних авто.
  • Apple розглядала Hyundai як партнера у виробництві автономних електрокарів, однак переговори між компаніями припинились. Наразі Hyundai та її дочірня компанія Kia, що могла будувати машини для Apple на своєму заводі у США, намагаються приглушити чутки про співпрацю з техгігантом.
  • Розробка ізраїльської компанії StoreDot дозволяє заряджати машину на електричному двигуні за п’ять хвилин — нові батареї не лише швидко заряджаються, але й мають більший обʼєм.