Apple планує виробляти повністю автономні електрокари у співпраці з Hyundai

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Apple планує виробляти повністю автономні електрокари у співпраці з Hyundai

Michael Wyszomierski / Flickr

Американська компанія Apple планує виробляти автономні електрокари у партнерстві з корейською Hyundai. Якщо угода відбудеться, брендовані каліфорнійським технологічним гігантом машини, яким не потрібен водій, збиратимуть у Джорджії на заводі Kia.

Про деталі перемовин між Apple і Hyundai з посиланням на обізнані джерела повідомляє CNBC.

Наразі Apple шукає інших потенційних партнерів для виробництва автономних електрокарів, яких може долучити до угоди або замінити ними Hyundai. Компанія прагне виготовляти автомобілі в Північній Америці, і в процесі опікуватиметься питанням електроніки та програмного забезпечення.

Виробництво планують розпочати в 2024 році, якщо коронавірусна криза не затягнеться. За проєктом Apple, машини будуть повністю автономні, без місця для водія. Чутки про бажання технологічного гіганта виробляти електрокари точилися вже кілька років і посилились в останні місяці.

Після появи останньої новини акції Apple підскочили на 2%, пише Business Insider.

У грудні обізнані джерела заявляли, що Apple випускатиме автономні легкові машини, не призначені для комерційного використання. Таким чином Apple планує змагатися з такими компаніями як Tesla, а не з розробниками робо-таксі.

Також у грудні були новини про те, що Hyundai купила американського виробника роботів Boston Dynamics, чиї технології планувала використати в тому числі для розробки автономних електрокарів.

За інформацією від джерел, електрокари Apple матимуть просунуті батареї, що радикально скоротить час підзарядки та збільшить енергетичну ємність порівняно з конкурентами.

Наразі Apple та Hyundai не коментують ситуацію.