Корейська Hyundai купила виробників роботів Boston Dynamics. Це допоможе компанії відійти від традиційних авто

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Корейська Hyundai купила виробників роботів Boston Dynamics. Це допоможе компанії відійти від традиційних авто

Web Summit / Flickr

Південнокорейська автомобільна компанія Hyundai купила в японської SoftBank виробників роботів Boston Dynamics, що базуються в США. Угода коштувала $1,1 млрд, і за її умовами медіакорпорація SoftBank володітиме 20% акцій.

Про це повідомляє Financial Times.

З купівлею компанії, яка відома чотириногим роботом-собакою Spot і людиноподібним роботом Atlas, Hyundai розширить свою присутність у сфері робототехніки та подальший розвиток у цій галузі.

Керівництво корейської компанії планує скоротити обсяг виробництва авто та розширити проєкти з міської авіації та роботизації. Зокрема, в Hyundai хочуть розвинути галузь логістичних роботів для складів та заводів, а також сервісних роботів для людей з інвалідністю.

Перед купівлею Boston Dynamics корейська компанія інвестувала майже $2 млрд у виробництво безпілотних автомобілів. Раніше Hyundai критикували за млявість у впровадженні нових технологій, але після того, як виконавчим директором торік став Чун Юйсун, компанія розпочала масштабні інвестиції в нові сектори.

Зокрема, Юйсун планує інвестувати в перехід від виробництва традиційних авто близько $35 млрд і зосередитись на електрокарах, водневих паливних елементах та безпілотних машинах. Компанія вже об’єднала зусилля з Uber для розробки літаючих таксі.