Hyundai хоче купити Boston Dynamics для розвитку роботизованої доставки, безпілотних автомобілів і літаючого транспорту

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Hyundai хоче купити Boston Dynamics для розвитку роботизованої доставки, безпілотних автомобілів і літаючого транспорту

Web Summit / Flickr

Південнокорейська автомобільна компанія Hyundai збирається купити виробників роботів Boston Dynamics, що обійдеться їй приблизно у мільярд доларів. Таке рішення пояснюють бажанням нового керівництва зосередитися на робототехніці, електромобілях і авто на водневому паливі.

Про це повідомляє The Korea Economic Daily.

Boston Dynamics, яка зараз належить японській компанії SoftBank, відома своїми технологічно просунутими, але нерентабельними машинами на кшталт схожого на собаку чотириногого робота Spot — він вміє швидко ходити, підніматися по сходах і відкривати двері.

Також у Boston Dynamics розробили людиноподібного робота Atlas і птахоподібного Handle для логістичних задач.

Робототехніки відділилися від Массачусетського технологічного інституту ще в 1992 році. У 2014 їх купила компанія Google, а через три роки вона перепродала їх японській SoftBank.

Hyundai, яка розробляє колісних роботів для виробничих потреб, планує використати Boston Dynamics і для розвитку технології безпілотних автівок. Компанія заявила, що інвестувала близько $1,4 мільярда в розвиток робототехніки.

У майбутньому Hyundai планує розвивати напрям літаючого автотранспорту та роботизованої логістики. Наразі 50% виробництва компанії припадає на авто, а 20% — на роботів.

За даними джерел видання, угода про купівлю Boston Dynamics просунулась достатньо далеко, і сьогодні Hyundai має остаточно узгодити всі умови із SoftBank.