Компанії Tesla закидають аварії з загиблими через неправильне використання програми «Автопілот», бо це насправді не автопілот

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Компанії Tesla закидають аварії з загиблими через неправильне використання програми «Автопілот», бо це насправді не автопілот

Wikipedia

Міжнародні торгові компанії та урядові агентства закидають Tesla численні автокатастрофи, пов’язані з неправильним розумінням суті програми «Автопілот», яка допомагає керувати електрокарами. Голова компанії, мільярдер та винахідник Ілон Маск захищає назву і вважає закиди «ідіотськими».

Про це повідомляє Business Insider.

Система «Автопілот» здатна прискорювати або сповільнювати швидкість на шосе, а також контролювати рух виключно по смузі.

Експерти вважають, що назва «Автопілот» вводить в оману та призводить до фатальних наслідків, оскільки люди дійсно можуть повірити, що це справжній автопілот, і перестати контролювати машину. У Німеччині суд у зв’язку з цим навіть заборонив рекламу Tesla.

Маск заявив, що змінювати назву не буде, а в аваріях винні водії, які використовують програму всупереч правилам.

«Якщо щось йде не так з «Автопілотом», то це тому, що хтось зловживає ним і використовує прямо всупереч тому, як ми сказали використовувати», — сказав він.

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США розслідує роль «Автопілота» в щонайменше 13 аваріях за участю машин Tesla. Внаслідок цих аварій загинули троє людей. Також є безліч свідчень про зловживання цією системою, що не призвели до аварій.

Наразі всі інструкції до Tesla та оголошення в салоні нагадують водіям завжди тримати руки на кермі та бути готовим взяти керування. Маск вважає, що за таких чітких правил зміна назви програми нічого не вирішить.

«Це ідіотична причина — засмучуватися через назву «Автопілота». Ідиотична», — сказав він.