Tesla готується до випуску повністю автономних машин без керма та педалей

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Tesla готується до випуску повністю автономних машин без керма та педалей

Wikipedia

Американський виробник електромобілів Tesla наближається до опанування технології повністю автоматизованих поїздок, де людині не потрібно втручатися у процес водіння. Про це заявив голова компанії Ілон Маск, повідомляє Reuters.

«Я надзвичайно впевнений, що «рівень 5» або аналогічна повна автономія буде досягнута, і я думаю, це буде вже скоро», — сказав він у відеопосланні на відкритті щорічної Всесвітньої конференції зі штучного інтелекту в Шанхаї.

«Рівень 5» — це система управління машиною, яка не потребує людського втручання. Автівки з такою технологією не мають керма та педалей, не обмежені в пересуванні та можуть їхати будь-куди, куди може скерувати звичайну машину досвідчений водій.

Повністю автономні автівки проходять випробування в кількох компаніях світу, але поки що не доступні широкому загалу, повідомляє Synopsys.

«Я глибоко переконаний, що ми отримаємо готовий базовий функціонал для «рівня 5» вже цього року», — підкреслив Маск.

Виробники машин і технологічні компанії, зокрема Alphabet Inc., Waymo та Uber Technologies інвестують мільярди доларів у розвиток автономних автівок. Інсайдери з цієї індустрії заявляли, що для довершення технології та довіри покупців потрібно ще багато часу.

Наразі каліфорнійська компанія Tesla виробляє машини з автопілотом, що відповідає «рівню 2» автоматизації — машина може автономно повертати, прискорювати та сповільнювати швидкість, а водій може в будь-який час взяти управління під свій контроль.