«Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії». Зеленський прокоментував розмову з президентом США Байденом

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії». Зеленський прокоментував розмову з президентом США Байденом

Соколовська Інна / УНІАН

Президент Володимир Зеленський за результатами телефонної розмови з Джо Байденом заявив, що цінує підтримку США та має намір серйозно реформувати країну.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Радий поговорити з Джо Байденом. Україна цінує підтримку США на різних рівнях. Ми стоїмо пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження наших демократій. Я серйозно налаштований реформувати Україну, збільшити прозорість і досягти миру», — наголосив Зеленський.

Також глава держави запевнив, що американське партнерство має вирішальне значення для українців.

Пізніше Зеленський, підбиваючи підсумки засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому запровадили санкції проти контрабандистів, окремо зупинився на розмові з Байденом.

«Ми детально обговорили ситуацію на Донбасі. Президент Байден запевнив мене, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії. Згадавши події 6 січня в США, президент Байден зазначив, як важливо США та Україні сьогодні захищати демократію в наших державах. Особливо коли загрозу їй становить значна кількість олігархів, які зацікавлені у дестабілізації та послабленні державних інституцій», — сказав він.

Також Зеленський уточнив, що президент США відзначив і підтримав втілення реформ в Україні, зокрема антикорупційної, судової та реформи Конституційного суду. За словами Байдена, у питаннях боротьби з корупцією США та Україна — «брати по зброї».

Окрім цього президенти обговорили участь США у Кримській платформі та майбутній візит Джо Байдена в Україну.