Глава Пентагону пообіцяв підтримку Україні в разі ескалації російської агресії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава Пентагону пообіцяв підтримку Україні в разі ескалації російської агресії

French Embassy in the U.S. / Flickr

Міністр оборони України Андрій Таран і міністр оборони США Ллойд Остін провели телефонну розмову, під час якої глава Пентагону пообіцяв підтримку Україні в разі ескалації російської агресії.

Про це за результатами розмови повідомили в українському Міноборони.

«Міністр оборони США наголосив, що в разі ескалації російської агресії Сполучені Штати не залишать Україну наодинці та не допустять реалізації агресивних устремлінь Росії щодо України», — наголосили в повідомленні.

Остін також висловив занепокоєння останніми діями Росії та запевнив у готовності підтримувати Україну в умовах триваючої агресії Росії на Донбасі й у Криму.

Розмова між главами оборонних відомств відбулася вдруге за останні півтора місяця. Таран розповів Остіну про воєнно-політичні аспекти ситуації на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями Донбасу, у Криму та довкола державного кордону України.

Глава Міноборони України окремо приділив увагу подіям 26 березня поблизу Шумів, де російські окупаційні війська вбили чотирьох українських військових. Крім того, Таран наголосив на системній ескалації безпекової ситуації в районі проведення перації Об’єднаних сил іа небажанні Росії підтвердити прихильність режиму припинення вогню.

Міністри, за повідомленням українського відомства, також обговорили конкретні напрями посилення взаємодії у сфері безпеки й оборони. Про що саме йшлося — у Міноборони не уточнюють.