Кремль заявив про ризик «відновлення громадянської війни» на Донбасі. Напередодні Путін обговорював конфлікт з Меркель та Макроном

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Кремлі заявили про ризик відновлення активної війни на Донбасі нібито через провокації України. Заява прозвучала на тлі недавньої телефонної розмови лідерів Франції, Німеччини та Росії.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив журналістам, що РФ бачить ризики «громадянської війни», передає Інтерфакс.

«Ми висловлюємо стурбованість у звʼязку зі зростанням напруженості і висловлюємо стурбованість, що так чи інакше українська сторона може піти на провокаційні дії, які приведуть до війни. Звичайно, дуже не хотілося б це побачити», — сказав він.

На уточнювальне запитання про участь військ Росії в боях на боці підконтрольних РФ бойовиків Пєсков прямо не відповів. «Я маю на увазі громадянську війну, яка там вже була», — заявив він.

  • 30 березня канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову, обговоривши ситуацію на Донбасі. Лідери Франції та Німеччини зазначили, що Росія повинна взяти на себе зобовʼязання забезпечити режим припинення вогню на Донбасі.
  • 30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що Росія накопичує біля кордонів України озброєння і сили, а бойовики продовжують провокувати на активну війну.