«Готові до будь-яких провокацій»: Зеленський відреагував на стягування російських військ до кордону України

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Готові до будь-яких провокацій»: Зеленський відреагував на стягування російських військ до кордону України

Пресслужба президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що українська армія готова до будь-яких провокацій на Донбасі, зокрема і за участю російських військ.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Гра м’язами у форматі військових навчань і можливі провокації вздовж кордону — це традиційна справа Росії. Таким чином вона намагається створювати атмосферу загрози та водночас — тиску під час переговорів щодо припинення вогню та щодо миру як нашої цінності», — зазначив Зеленський.

За його словами, українська армія — це не лише сила та міць, а ще й мудрість і виваженість. Тому вона завжди готова до провокацій.

Зеленський підкреслив, що Україна продовжить вести перемовини для досягнення миру на Донбасі.

«Процес перемовин щодо миру нелегкий. Але ніхто й не сподівався, що буде легко. Завжди боляче втрачати наших людей. Кожна звістка про загибель дається з болем сім’ям, родичам, усім українцям і мені як Президенту. Саме тому ми не зупиняємось і домовляємося про перемир’я як про найшвидший тактичний крок», — пояснив президент.

За даними розвідки, Росія планує провокації, щоб викликати відповідь українських військ на лінії зіткнення на Донбасі, а потім зайти своїми регулярними силами на підконтрольні бойовикам «Л/ДНР» території під виглядом миротворців.