Глава МЗС України Кулеба назвав російську ескалацію «наймасштабнішою за останні роки» і назвав єдиний вихід із ситуації

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Глава МЗС України Кулеба назвав російську ескалацію «наймасштабнішою за останні роки» і назвав єдиний вихід із ситуації

Брессонова Ані / УНІАН

Нинішня ескалація на Донбасі й у Криму з боку Росії є «наймасштабнішою за останні роки», Кремль завів ситуацію у глухий кут, виходом з якого є лише дипломатія.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомили в пресслужбі МЗС.

«Україна та партнери нашої держави констатують системне загострення Росією безпекової ситуації у Донецькій та Луганській областях та у Криму на тлі небажання Російської Федерації підтвердити свою відданість режиму припинення вогню», — наголосив він.

Також Кулеба запевнив, що Україна разом із Німеччиною та Францією як посередниками у «нормандському форматі» роблять все можливе, аби спонукати Росію до конструктивного переговорного процесу.

«Інші наші партнери, зокрема США, Канада, Велика Британія та НАТО, теж виступають за продовження переговорів з Росією. Москва має припинити військове нагнітання, негайно і беззастережно підтвердити свою відданість політико-дипломатичному врегулюванню та режиму припинення вогню», — додав міністр.

Також Кулеба зазначив, що пріоритетом України залишаться політико-дипломатичні шляхи врегулювання, «адже мир і життя людей є фундаментальною цінністю для нашої держави».