Президент Німеччини Штайнмаєр зробив щеплення вакциною AstraZeneca

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Президент Німеччини Штайнмаєр зробив щеплення вакциною AstraZeneca

Bundespräsident Frank-Walter Steinmeier / Facebook

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зробив щеплення вакциною від коронавірусу виробництва AstraZeneca-Oxford через день після того, як канцлер Ангела Меркель оголосила про обмеження щодо використання цієї розробки.

Про це повідомляє пресслужба президента Німеччини у Facebook.

65-річний Штайнмаєр отримав першу дозу вакцини, яку за рішенням уряду рекомендовано призначати лише для людей від 60 років і старше.

«Я довіряю вакцинам, затвердженим у Німеччині. Сьогодні я зробив свою першу інʼєкцію вакциною AstraZeneca. Вакцинація є вирішальним кроком на шляху до виходу з пандемії. Скористайтеся можливостями! Візміть участь!» — заявив президент.

Пресслужба Штайнмаєра також закликала німців не пропускати свою чергу на щеплення, оскільки коронавірус можна перемогти лише збільшенням кількості вакцинованих.

Вчора уряд Німеччини вирішив обмежити використання розробки AstraZeneca-Oxford через ймовірність утворення тромбів. Велика Британія виступила на захист вакцини, у якій уряд впевнений «на 100%». Наразі в Німеччині розробкою AstraZeneca-Oxford прищепили більш ніж 2,7 мільйона людей.

На початку березня понад 20 країн світу призупинили використання вакцини AstraZeneca через ймовірне виникнення тромбів. Проте доказів прямого звʼязку з вакциною не було — розробники казали, що вона безпечна. Після перевірки Всесвітня організація охорони здоровʼя та Європейське агентство лікарських засобів заявили, що препарат безпечний і не повʼязаний із тромбозом.