Папа Римський заявив, що диявол користується коронавірусною кризою, щоб сіяти недовіру та розбрат

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Папа Римський заявив, що диявол користується коронавірусною кризою, щоб сіяти недовіру та розбрат

Franco Origlia / Getty Images

Папа Римський Франциск заявив під час служби на Вербну неділю у Ватикані, що пандемію коронавірусу використовує диявол у своїх цілях. Зазвичай церемонія, яка передує Великодню, збирає десятки тисяч людей, однак цього разу понтифік виступав перед майже порожньою залою базиліки Святого Петра.

Про це повідомляє Reuters.

За словами глави католицької церкви, минулорічний початок пандемії шокував світ, але в 2021 році людство опинилося під ще більшим тиском через посилення економічної кризи.

«Диявол користується кризою, щоб посіяти недовіру, відчай та розбрат», — сказав Франциск, додаючи, що пандемія завдала людству страждань — як фізичних, так і психологічних та духовних.

З часу свого обрання в 2013 році Папа Римський неодноразово зазначав, що вважає диявола реальною, а не міфічною сутністю.

Понтифік також зазначив, що криза більш ніж інші події підкреслює необхідність дбати про тих, хто потрапив у скруту, допомагати бідним і стражденним.

Було помітно, що під час богослужіння в присутності півтори сотні вірян і кардиналів Франциск кульгав — він страждає на неврит, що під час загострення викликає біль у ногах.