Поліція повідомила про підозру пʼятому учаснику акції протесту біля Офісу президента

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Національна поліція повідомила про підозру у хуліганстві пʼятому учаснику акції біля Офісу президента на підтримку активіста Сергія Стерненка, якого суд відправив у колонію на 7 років.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

Кому саме повідомили про підозру — невідомо, але уточнюється, що це пʼята підозра. Проте перед цим МВС оприлюднило список людей, яким погодили підозри:

  • Роман Ратушний, голова громадської ініціативи «Захистимо Протасів Яр»;
  • Олексій Білковський, представник громадської організації «Гонор»;
  • Денис Міщенко.

Також 23 березня про підозру оголосили й лідеру руху «Гонор» Сергію Філімонову, а перед цим ветерану, засновнику видавництва «Дім химер» Владиславу Сорду суд обрав запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, увечері 20 березня біля Офісу президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка і підозрюваного в убивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Учасники акції розписали стіни ОП, закидали будівлю димовими шашками та намагалися підпалити табличку «Президент України». Один з учасників розбив скло у дверях центрального входу — у цьому підозрюють ветерана, засновника видавництва «Дім химер» Владислава Сорда.

  • В Офісі президента підрахували збитки через пошкодження будівлі — їх оцінюють у 2 мільйони гривень і зазначають, що сума ще може зрости. Один з організаторів акції Сергій Філімонов розповів, що на захід готувався перфоманс, але бити вікна ніхто не планував.