Прихильники Навального готують новий мітинг, який Путіну «не вдасться розігнати». Шукають 500 тисяч людей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Прихильники Навального готують новий мітинг, який Путіну «не вдасться розігнати». Шукають 500 тисяч людей

Телеканал «Дождь»

Соратники російського опозиціонера Олексія Навального готують навесні багатотисячну акцію з вимогою звільнити політика з тюрми. Вони запустили кампанію зі збору охочих взяти участь у протесті — їх має бути не менше ніж 500 тисяч.

Про це повідомили на сайті Навального.

Його соратники наголосили, що акція буде «принципово іншим мітингом, про який знатимуть всі […], який Путіну не вдасться розігнати».

Охочим взяти участь пропонують залишити свою адресу на спеціальному сайті. Коли назбирається не менше ніж 500 тисяч учасників, соратники Навального оголосять дату акції.

«Ми знаємо, що єдиною перешкодою для цього є страх. Путін добре вміє торгувати страхом. Його омонівці з кийками, його автозаки та судді — усе це працює на залякування громадян нашої країни. Не виходь: тебе побʼють, оштрафують, заарештують — це його головний аргумент, головний інструмент утримання влади. Але ще ми прекрасно знаємо: якщо виходить тисяча людей — їх всіх заарештовують, якщо 10 тисяч — розганяють, а якщо 100 тисяч — ОМОН поводиться як шовковий», — наголосили у Навального.

На сайті кампанії вже зібрали понад 69,5 тисячі підписів.