Путін запропонував Байдену, який вважає його «вбивцею», поспілкуватися в прямому ефірі. Хоч завтра

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Путін запропонував Байдену, який вважає його «вбивцею», поспілкуватися в прямому ефірі. Хоч завтра

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін запропонував президенту США Джо Байдену, який вважає російського лідера вбивцею, продовжити дискусію в прямому ефірі. Він каже, що це було б цікаво для російського і американського народів.

Про це Путін заявив в ефірі одного з телеканалів, його цитати наводить РИА новости.

«Я зараз подумав ось про що. Минулого разу ініціатива телефонної розмови йшла від президента Байдена [AP повідомляло зворотне — про розмову просив Кремль]. Я хочу запропонувати президенту Байдену продовжити нашу дискусію, але за умови, що ми це зробимо фактично в прямому ефірі, що називається, онлайн. Без всяких затримок, а прямо у відкритій прямій дискусії. Мені видається, що це було б цікаво і для народу Росії, і для народу США, та й для багатьох інших країн», — сказав Путін.

Він зазначив, що готовий поговорити з Байденом — вже в пʼятницю, 19 березня, або понеділок, 22 березня. Також вважає, що йому з Байденом необхідно продовжувати відносини, щоб «не пікіруватися заочно».

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що вже почали підготовку розмови Путіна і Байдена.

У Білому домі, реагуючи на пропозицію Путіна, заявили, що лідери двох країн вже провели телефонну розмову. Також речниця Джен Псакі на питання журналістів, чи не шкодує Байден, що назвав Путіна «вбивцею», відповіла: «Ні. Президент дав пряму відповідь на пряме запитання».