Росія після слів Байдена про Путіна-«вбивцю» відкликала посла для консультацій

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Росія після слів Байдена про Путіна-«вбивцю» відкликала посла для консультацій

Речниця російського МЗС Марія Захарова.

Нікіта Кочук / МЗС РФ

Після слів президента США Джо Байдена про те, що Володимир Путін — «убивця», Росія відкликала зі Штатів свого посла Анатолія Антонова для консультацій. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ РФ.

Представниця відомства Марія Захарова заявила, що не за горами символічний рубіж у 100 днів, і це гарний привід , щоб «спробувати оцінити», що у команди Джо Байдена виходить, а що — не дуже.

«Для нас же головне — визначити, якими можуть бути шляхи виправлення російсько-американських звʼязків, що перебувають у поганому стані. Вашингтон в останні роки, по суті справи, завів їх у глухий кут», — зазначили в МЗС.

Нагадаємо, журналіст ABC News Джордж Стефанопулос запитав у Байдена під час інтервʼю: «Так ви знаєте Володимира Путіна. Ви думаєте, що він убивця?» «Ммм, так», — відповів Байден. Водночас президент США заявив, що можна «робити дві справи одночасно» і співпрацювати в тих областях, де «спільна робота в наших спільних інтересах». Наприклад, він нагадав про рішення продовжити з Росією ядерний договір.