Байден вважає Путіна вбивцею. Він заявив, що Росія заплатить за втручання у вибори

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент США Джо Байден заявив, що вважає російського лідера Володимира Путіна вбивцею і обіцяє Росії розплату за втручання в американські президентські вибори 2020 року.

Про це він заявив в інтервʼю ABC News.

Журналіст Джордж Стефанопулос запитав у Байдена: «Ви знаєте Володимира Путіна. Ви думаєте, що він вбивця?» «Ммм, так», — відповів президент.

Говорячи про звіт американської розвідки, Байден сказав, що говорив із Путіним телефоном у кінці січня і попереджав його про наслідки.

«Він заплатить. Ми довго розмовляли — я знаю його доволі добре. І розмова почалася з того, що я сказав: “Я знаю вас, а ви знаєте мене. Якщо я встановлю, що це [втручання] сталося, то будьте готові”», — заявив Байден.

  • 16 березня Управління національної розвідки США опублікувало звіт, в якому йшлося, що Росія та Іран проводили операції з дезінформації, щоб вплинути на президентські вибори у США. РФ, зокрема, вела кампанію проти Джо Байдена. При цьому у звіті зазначено, що свідчень про спроби вплинути на технічні аспекти виборів немає.
  • Згодом американські ЗМІ повідомили, що США введуть санкції проти Ірану та Росії за втручання. Росія вважає звинувачення безпідставними.