Путін відповів Байдену, який назвав його вбивцею: Я бажаю йому здоровʼя

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Путін відповів Байдену, який назвав його вбивцею: Я бажаю йому здоровʼя

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін відповів на заяву президента США Джо Байдена, який назвав російського лідера вбивцею.

«Ми справді з ним [Байденом] особисто знайомі. І що б я йому відповів? Я б сказав йому: “Будьте здорові”. Я бажаю йому здоровʼя. Кажу це без іронії, без жартів», — заявив Путін на відеоконференції, його цитати наводять російські ЗМІ.

Путін додав, що «коли оцінюємо інші народи», то завжди дивимося «ніби у дзеркало». «Ми завжди там бачимо себе. Тому що завжди перекладаємо на іншу людину те, чим ми самі дихаємо, чим ми є по суті. І ось знаєте, я згадую, у дитинстві ми, коли у дворі сперечалися, ми говорили так: “Хто як обзивається, той так і називається”. І це не випадково, це не просто дитяча приказка і жарт. Сенс дуже глибокий в цьому», — сказав Путін.

При цьому він заявив, що країна працюватиме зі США, але лише в тих областях, в яких Росія зацікавлена, і на тих умовах, які «вважає вигідними для себе».

«І їм [США] доведеться з цим рахуватися, попри всі спроби зупинити наш розвиток. Незважаючи на санкції, образи, їм доведеться з цим рахуватися», — наголосив Путін.

Перед цим його речник Дмитро Пєсков назвав висловлювання Байдена «дуже поганим», додавши, що ставлення РФ до США відтепер будуватиметься з огляду на цей факт.