Арахамія відповів на звинувачення Дубінського: Домисли «мамкиних розслідувачів»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Арахамія відповів на звинувачення Дубінського: Домисли «мамкиних розслідувачів»

Кузьмін Олександр / УНІАН

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія назвав домислами звинувачення з боку виключеного з партії нардепа Олександра Дубінського про нібито причетність Офісу президента до «плівок Порошенка — Байдена».

Про це йдеться у коментарі Арахамії, який наводить «Українська правда».

Щодо походження плівок, глава фракції СН наголосив, що це видніше американським спецслужбам: «Краще за американські спецслужби ніхто не скаже про причини і джерела їх [плівок] походження. Все інше — це домисли «мамкиних розслідувачів», — заявив Арахамія.

Разом з тим, він пов’язує останні висловлювання Дубінського з «важким періодом» життя нардепа.

«Дубінський поводиться як кинута наречена. Звинувачує всіх у всьому, ображає, риється в спідній білизні, замість того, щоб подивитися в дзеркало, усвідомити свої помилки і визначитися, як жити далі. Я з розумінням ставлюся до цього важкого періоду життя свого колишнього колеги і сприймаю це поки як ознаки весняної депресії в звʼязку з важкими життєвими обставинами», — додав Арахамія.

Що заявив Дубінський?

Нардеп стверджує, що Офіс президента причетний до оприлюднення депутатом Андрієм Деркачем «плівок Порошенка — Байдена».

«Саме Офіс президента Зеленського вимагав від мене участі у створенні слідчої комісії Верховної Ради за темою «плівок Порошенка — Байдена». І саме Офіс президента вимагав від мене участі в тій пресконференції, де Деркач оприлюднив відповідні плівки. Так от, спеціально для аферистів і шахраїв з вулиці Банкової нагадую, що я тоді від участі в цій афері відмовився», — заявив Дубінський.

Він також каже, що створювати слідчу комісію тоді довелося главі фракції «Слуга народу» Давиду Арахамії.

«Плівки Деркача»

У травні-липні 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на Порошенка під час його перебування на посаді президента.

За словами Деркача, ідеться про дві частини записів. Перша стосується виділення Штатами мільярда доларів в обмін на звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, при якому ГПУ розслідувала справу Burisma — компанії, де працював син Байдена.

Друга частина записів нібито стосується того, що Порошенко, попри відсутність коаліції у парламенті, блокував звільнення Кабінету міністрів і призначення дострокових виборів до Верховної Ради. Також, за словами Деркача, в аудіозаписах ідеться про вплив Байдена на наглядові ради великих держпідприємств.