ВООЗ рекомендувала і надалі робити щеплення вакциною AstraZeneca, але експерти ще вивчають дані

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
ВООЗ рекомендувала і надалі робити щеплення вакциною AstraZeneca, але експерти ще вивчають дані

Marco Verch Professional Photographer / Flickr

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала продовжити вакцинацію від коронавірусу препаратом АstraZeneca. Напередодні кілька країн тимчасово відмовились від нього через ймовірне виникнення тромбів саме після вакцинації.

Про це представники організації заявили під час брифінгу, цитує AFP.

У ВООЗ наголосили, що переваги вакцини AstraZeneca переважують її ризики. В організації додали, що Глобальний консультативний комітет ВООЗ з безпеки вакцин оцінює останні доступні дані про препарат AstraZeneca і після завершення аналізу повідомить про результати.

Зазначимо, що у низці європейських країн протягом останніх днів висловили стурбованість через повідомлення про важкі побічні ефекти від вакцини, хоча Європейське агентство з лікарських засобів і Всесвітня організація охорони здоров’я не виявили зв’язку між погіршенням стану вакцинованих і самим препаратом. З міркувань безпеки від вакцини AstraZeneca тимчасово відмовились понад 20 країн світу. Усе через те, що кілька людей померли після вакцинації від утворення тромбів. Проте доказів прямого звʼязку з вакциною наразі немає — творці вакцини кажуть, що вона безпечна.