Італія, Франція та Німеччина призупиняють вакцинацію препаратом AstraZeneca

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Італія, Франція та Німеччина призупиняють вакцинацію препаратом AstraZeneca

Tim Reckmann / Flickr

Франція, Німеччина та Італія тимчасово призупиняють вакцинацію від коронавірусу препаратом AstraZeneca на тлі побоювань щодо його побічних ефектів.

Про це Федеральне міністерство охорони здоровʼя Німеччини повідомило у Twitter, президента Франції Емманюеля Макрона цитує Associated Press, а італійського регулятора — AFP.

Німеччина стала найбільшою країною у світі, яка призупинила використання препарату AstraZeneca — після повідомлень про виникнення тромбів у вакцинованих. Міністр охорони здоровʼя країни заявив, що серед 1,6 мільйона вакцинованих виявили сім випадків тромбозу. Цей крок він схарактеризував як «попереджувальний».

Лідер Франції Макрон також назвав цей крок запобіжним заходом.

«За рекомендацією міністра охорони здоровʼя Франції Олівʼє Віра ухвалено рішення про припинення використання вакцини AstraZeneca. Ми очікуємо, що завтра в другій половині дня Європейський регулятор з ліків опублікує висновок щодо даного препарату», — сказав Макрон.

Раніше Італійське агентство з лікарських засобів (AIFA) повідомляло, що заборонить використовувати конкретну партію препарату. Зараз же заборона стосується всіх партій вакцини AstraZeneca.

Зазначимо, що у низці європейських країн протягом останніх днів висловили стурбованість через повідомлення про важкі побічні ефекти від вакцини, хоча Європейське агентство з лікарських засобів і Всесвітня організація охорони здоров’я не виявили зв’язку між погіршенням стану вакцинованих і самим препаратом.