Канада стала на захист препарату від AstraZeneca і запевняє, що вакцина безпечна

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Канада стала на захист препарату від AstraZeneca і запевняє, що вакцина безпечна

Tim Reckmann / Flickr

У Канаді заявили, що вакцина від коронавірусу компанії AstraZeneca є безпечною та ефективною, тому там не будуть призупиняти вакцинацію нею.

Про це пише Reuters.

«Міністерство охорони здоровʼя Канади знає про повідомлення про побічні ефекти в Європі після імунізації вакциною AstraZeneca COVID-19, і ми хотіли б запевнити канадців, що переваги вакцини, як і раніше, переважують її ризики», — йдеться в заяві МОЗ країни.

Там також наголосили, що поки немає жодних доведених зв’язків між вакцинацією та появою тромбів.

  • Деякі країни-члени ЄС тимчасово призупинили вакцинацію препаратом від AstraZeneca. Усе через смерть 49-річної жінки в Австрії від проблем зі згортанням крові після вакцинації. Однак розслідування не виявило зв’язку між вакциною та утворенням тромбу.
  • Раніше ВООЗ рекомендувала використовувати вакцину від AstraZeneca всім дорослим, старшим за 18 років. В організації зазначають, що клінічні випробування вказують на ефективність вакцини, зокрема для людей у віці від 65 років.
  • З 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Oxford-AstraZeneca (Covishield). Це аналог вакцини AstraZeneca, виготовлений на індійському заводі Serum Institute.