«І в штани залізли». Лукашенко назвав розслідування про його статки «калькою з фільму про Путіна»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«І в штани залізли». Лукашенко назвав розслідування про його статки «калькою з фільму про Путіна»

Mikhail Svetlov / Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав неправдивою інформацію про його статки та зв’язки, оприлюднену в фільмі-розслідуванні опозиційного каналу Nexta «Золоте дно».

Про це він заявив під час зимового спортивного свята «Мінська лижня — 2021», повідомляє державне інформаційне агентство БелТА.

«Найстрашніше для мене — зганьбитися перед вами. Я ніколи не зроблю так, як я не говорю. Якщо я сказав, так повинен і зробити. Тому не треба шукати. Вони взялися за цю тему даремно. Це калька з фільму про Путіна. Палаци там, ще щось, і в штани залізли в кінці. Слухайте, ну це взагалі вже непристойно. Притому називають конкретні прізвища, які не мають жодного стосунку, клянусь вам», — сказав він.

Водночас Лукашенко зазначив, що особисто не дивився фільм.

«Я постараюся. Кажуть, дуже великий фільм, довгий. У мене стільки часу немає дивитися. Мені дали просто блоками аналіз. Я теж зробив висновок, що нового тут нічого немає», — наголосив політик.

Також самопроголошений президент запевнив, що в його резиденціях немає розкоші, і зауважив, що палаци державні.

Окрім цього, Лукашенко звинуватив розслідувачів у тому, що вони «збільшують у 10—15 разів ціну і кажуть, що ах, як Лукашенко схильний до золота».

«Терпіти не можу ось цю надмірність, позолоту. І взагалі відкрию вам секрет: жоден президент, я думаю, годинник не купує, якщо не «крутий», — додав він.

Також невизнаний білоруський лідер повідомив, що доручив викласти всі подаровані йому під час різних міжнародних самітів речі в музеї в Палаці Незалежності.

«Я ніколи собі не дозволю вкрасти щось у людей. Тому що я виріс не в злиднях, але в бідності страшній. І я знаю ціну кожному рублю», — резюмував Лукашенко.