У мінській лікарні помер 31-річний чоловік. До медиків він потрапив після затримання правоохоронцями

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У лікарні Мінська помер 31-річний Роман Бондаренко, якого напередодні в тяжкому стані доправили до медиків після затримання правоохоронцями.

Про це пише TUT.by.

Бондаренка затримали увечері 11 листопада. Невідомі в масках приїхали у двір будинку, де він проживає, і почали зрізати біло-червоні прапори та стрічки. Унаслідок цього між ними та місцевими жителями почалися сутички.

«Між людиною в масці та невідомим хлопцем завʼязалася якась словесна перепалка, Рома в ній не брав участі, він стояв поруч і слухав. Потім він щось сказав, і чоловік у масці запитав: “Ти чого борзий такий?” Відштовхнув Рому ближче до муралу, той намагався ухилитися, але невідомий схопив його та з усієї сили відкинув до гірки на майданчику. Він сильно вдарився головою», — розповіла очевидиця подій Юлія.

Після цього з мікроавтобусу, який був поруч, вибігли люди та затримали Бондаренка. До лікарні він потрапив із Центрального відділення поліції в Мінську — у комі та з тяжкою травмою голови.

У МВС Білорусі запевняють, що травми Бондаренко отримав під час бійки з іншими громадянами, але участь правоохоронців у ній заперечують.

Медики від самого початку казали, що шансів вижити у Бондаренка дуже мало. Увечері 12 листопада вони повідомили родині, що чоловік помер. Його сім’я розповідає, що той служив у спецназі та не брав участі у протестах.

Після повідомлень про смерть Бондаренка в його дворі зібралися люди, вони приносили квіти та лампадки, деякі викрикували: «Трибунал».

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка, який 23 вересня влаштував собі таємну «інавгурацію».
  • Під час протестів від міліцейського насильства постраждали понад 1 300 осіб. Кожен третій отримав серйозні травми, при цьому більшість побили вже після затримання, є інформація про три випадки зґвалтування.