В Україні за добу майже 13 тисяч нових хворих на коронавірус. Найбільше — у Житомирській області

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

В Україні за минулу добу, 11 березня, коронавірус виявили у 12 946 хворих, що майже на чотири тисячі більше, ніж днем раніше. Серед нових хворих — 649 дітей та 450 медпрацівників.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоровʼя.

Також за минулу добу від коронавірусу одужали 4 630 осіб, а померли внаслідок ускладнень — 230 хворих. За добу госпіталізували 3 843 хворих.

За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували в Житомирській (1 310), Вінницькій (940), Одеській (757), Львівській (704) та Київській (697) областях, а також у Києві (896).

За весь час пандемії в Україні виявили 1 438 468 випадків коронавірусу. При цьому 1 214 876 пацієнтів одужали, а 27 915 померли від ускладнень захворювання.

Зазначимо, в Україні з 24 лютого до 30 квітня діє адаптивний карантин, який запроваджували раніше. У чотирьох областях — в Івано-Франківській, Чернівецькій, Житомирській та Закарпатській — «червона» зона карантина.

Що стосується кампанії з вакцинації, яка триває в Україні з 24 лютого, за даними МОЗ, за минулу добу щеплення отримали 8 859 людей. Від початку кампанії вакциновані вже 38 237 осіб.

За добу найбільша кількість щеплених зафіксована в Київській області (950 людей), а за весь період кампанії — у Донецькій області (4 114).

  • З 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Covishield від Oxford-AstraZeneca. 1 березня почав працювати сайт для запису на вакцинацію. Це можна зробити і через додаток «Дія».
  • Багато українців стають «жертвами» заяв політиків і різних теорій змов проти вакцинації, відмовляючись записуватися на щеплення. Препарат Covishield, яким зараз вакцинують українців, ідентичний препарату AstraZeneca, у цьому запевняє і посол Великої Британії. Ефективність Covishield — 70,4%. Серйозних побічних ефектів вакцина не показала. Її використовують в Індії, Британії, ПАР, США та деяких інших країнах.
  • Українці в майбутньому зможуть отримати міжнародне свідоцтво про проходження вакцинації від коронавірусу для перетину кордону, якщо якась з країн запровадить таку вимогу.
  • Президент Володимир Зеленський виступає проти запровадження нового локдауну в Україні, натомість пропонує збільшити темпи вакцинації.