Фракція «Cлуга народу» звинуватила Порошенка у розповсюдженні фейків про вакцину CoviShield

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Фракція «Cлуга народу» звинуватила Порошенка у розповсюдженні фейків про вакцину CoviShield

Кузьмін Олександр / УНІАН

Фракція партії «Слуга народу» заявила, що глава партії «Європейська солідарність», пʼятий президент України Петро Порошенко та пов’язані з ним ЗМІ ускладнюють процес вакцинації через фейки про препарат Covishield.

Про це йдеться у заяві фракції.

«Масштабна дезінформаційна кампанія проти вакцини, яку розпочав Петро Порошенко, та яку ведуть його партійці, за своїм змістом є схожою на російську кампанію з дискредитації західних вакцин. Він намагається дискредитувати владу, збільшити недовіру українців до вакцини, і це найнебезпечніше з усього, що його команда робила останні роки, бо безпосередньо стосується життя мільйонів людей в Україні. [...] Навмисне дискредитуючи вакцину AstraZeneca (Covishield), Порошенко та пов’язані з ним ЗМІ ускладнюють загальноєвропейські зусилля з боротьби з COVID-19 і ставлять під загрозу життя людей», — заявили у «Слузі народу».

Зазначимо, що 1 березня під час погоджувальної ради Порошенко назвав «лайном» препарат Covishield, яким вакцинують українців.

«На мої питання, чому відмовляються вакцинуватися, — прошу вибачення за непарламентський вислів, що прозвучав із вуст лікаря, який перебуває у відчаї, — бо «гівно» привезли. І на сьогодні ніхто не знає, привезли це через корупцію чи профнепридатність», — заявив Порошенко.

Йому відповіла посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс — спростувала, що вакцина від коронавірусу розробки компанії AstraZeneca та препарат Covishield, виготовлений в Індії за її ліцензією — різні препарати.

Нагадаємо, що вакциною Covishield зробив щеплення народний депутат партії Порошенка «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко. Також нею імунізувались президент Володимир Зеленський, глава МОЗ Максим Степанов та Далай-лама.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоровʼя тут оприлюднило спростування найпоширеніших фейків про вакцинацію від коронавірусу, зокрема, і про препарат Covishield.

  • Станом на 9 березня в Україні зареєстровано понад 1,4 мільйона випадків коронавірусу, 27 204 людини померли. Із 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Oxford-AstraZeneca (Covishield) — до 9 березня зробили 19 118 перших щеплень. 1 березня почав працювати сайт для запису на вакцинацію. Це можна зробити й через додаток «Дія».