Зеленський не хоче нового локдауну та виступає за прискорення вакцинації

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський не хоче нового локдауну та виступає за прискорення вакцинації

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський виступає проти запровадження нового локдауну в Україні, натомість пропонує збільшити темпи вакцинації.

Про це повідомляє пресслужба президента.

«Найправильнішою відповіддю на сьогоднішнє зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію є вакцинація, а не локдаун. Саме це є рішенням, щоб не було більшого приросту хворих. Ми наближаємося до середини березня і маємо надати більше можливостей людям отримати перші дози вакцини, особливо якщо вони працюють на передовій боротьби з коронавірусом», – зазначив Зеленський під час наради.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов поскаржився на недостатню співпрацю з головами облдержадміністрацій з цього питання. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зі свого боку повідомив, що відомство підготувало 50 мобільних бригад, які можуть взяти участь у проведенні вакцинації. Степанов також додав, що й надалі активно проводитиме перемовини щодо отримання Україною вакцин від COVID-19.

  • Із 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Oxford-AstraZeneca (Covishield). 1 березня почав працювати сайт для запису на вакцинацію. Це можна зробити й через додаток «Дія».
  • За останню добу в Україні першу дозу вакцини отримала 1 171 особа. Загалом вакцинувалися вже трохи понад 19 тисяч людей. Степанов заявив, що невдоволений темпами імунізації та планує особисто втрутитися в ситуацію.