Стерненко подав апеляцію на свій вирок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Стерненко подав апеляцію на свій вирок

Barcroft Media / Contributor / Getty Images

Активіст Сергій Стерненко подав апеляцію на вирок — 7 років увʼязнення за розбій та незаконне зберігання зброї.

Про це повідомляється у Telegram-каналі активіста.

Скаргу подано до Одеського апеляційного суду. «Стерненко вже подав апеляцію! Вона, серед іншого, призупиняє набрання вироком чинності (ст. 400 КПК)», — йдеться у повідомленні. У апеляції Стерненко назвав вирок абсурдним й незаконним і вважає його елементом політичної розправи.

«Суддя-комуніст Попревич не здійснив судовий розгляд повно, його висновки не відповідають фактичним обставинам справи, істотно порушив КПК, а також неправильно застосував норми ККУ», — йдеться у заяві.

Крім того, у пʼятницю Приморський суд Одеси відмовився розглядати клопотання адвокатів Стерненка, які просили відпустити його з-під варти. «Слідчий суддя Осіік залишив клопотання без розгляду, оскільки, на його думку, Сергій сьогодні не був у приміщенні Приморського суду, а весь час перебував у СІЗО», — повідомляється в Telegram-каналі активіста. При цьому, зазначається, що Стерненкно був у цей час у суді, але потім його несподівано забрали й відвезли до СІЗО.

  • 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна за нібито організацію викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Стерненко начебто організував викрадення Щербича, щоб заволодіти його коштами — 300 гривнями. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербича.
  • Стерненко провину заперечує і називає це розправою за проукраїнську позицію і критику. Його підтримали депутати «Голосу», низка правозахисних організацій, активісти та багато інших.
  • 27 лютого під Офісом президента та Офісом генерального прокурора відбулася багатотисячна акція. Протестувальники вимагали чесних судів, звільнення Стерненка та відставки генерального прокурора Ірини Венедіктової.
  • Офіс президента заявив, що хоче проаналізувати рішення судів щодо ветеранів та активістів, а ЄС закликав українську владу забезпечити належний розгляд справи Стерненка.