Правозахисні організації вимагають розглядати справу Стерненка в іншій області

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Низка громадських правозахисних організацій виступили із засудженням вироку Сергію Стерненку і заявили про необхідність перенести розгляд його справи з Одеської області, оскільки там у правосуддя немає шансів.

В їхній спільній заяві йдеться, що рішення судді викликає занадто серйозні сумніви, оскільки Віктор Попревич раніше виправдовував пʼяних водіїв і міліціонера, який катував людей, а також «відмазав» голову Одеського окружного адмінсуду (не задекларував автомобіль і квартиру дружини у Криму).

Також правозахисники зазначають, що у справі немає доказів вчинення розбою, оскільки мотив статті про розбій і мотив у вироку суду не збігаються. Призначене покарання — 7 років позбавлення волі за «легкі тілесні ушкодження і збитки у 330 гривень» — вони називають занадто серйозним.

Правозахисники впевнені, що справа проти Стерненка та його соратника Руслана Демчука — політичне переслідування з боку проросійських сил.

Спільну заяву підписали Центр прав людини ZMINA, фундація DEJURE, Український незалежний центр політичних досліджень, ІСАР «Єднання», «Центр протидії корупції», ініціатива «Хто замовив Катю Гандзюк?», «Автомайдан», Кримська правозахисна група та інші.