МОЗ очікує пік захворюваності на коронавірус в Україні наприкінці квітня та попередив про «важкий» другий рік

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МОЗ очікує пік захворюваності на коронавірус в Україні наприкінці квітня та попередив про «важкий» другий рік

УНІАН

Україна вступила у третю хвилю розповсюдження коронавірусу, яка зараз спостерігається у всьому світі. Пік пандемії очікується наприкінці квітня. Про це заявив глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов під час виступу у парламенті.

Він, посилаючись на дані науковців, заявив, що другий рік пандемії може виявитися «навіть важчим за попередній».

«За прогнозами МОЗ та наших спеціалістів, які підтверджуються заявами Всесвітньої організації охорони здоровʼя, світ доволі швидко підходить до третьої хвилі коронавірусу. Оцінки науковців [міністр не уточнив, про які дослідження йдеться] невтішні: другий рік пандемії може виявитися навіть важчим за попередній [...] В Україні цифри заражених теж ростуть щодня. Ми вже вступили до третьої хвилі світової пандемії [...] Ми прогнозуємо зростання кількості заражень до кінця епідсезону — орієнтовно до кінця квітня», — наголосив міністр.

Степанов також заявив, що дві області в Україні зараз знаходяться на межі входження в «червону» карантинну зону — це Вінницька і Закарпатська.

«В даний час вже три області знаходяться в «червоній» зоні карантину — Івано-Франківська, Чернівецька та Житомирська. На межі «червоної» зони знаходяться Закарпатська та Вінницька області», — додав він.

Зазначимо, напередодні премʼєр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що в Україні почалася третя хвиля розповсюдження коронавірусу. Він також заявив, що як тільки більша частина областей перейде у «червону» зону карантину, швидше за все доведеться повертатися до запровадження жорсткого локдауну.