ФБР заарештувало чиновника адміністрації Трампа за участь у штурмі Капітолія. Це може прямо звʼязати експрезидента зі спробою заколоту

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
ФБР заарештувало чиновника адміністрації Трампа за участь у штурмі Капітолія. Це може прямо звʼязати експрезидента зі спробою заколоту

Samuel Corum / Stringer / Getty Images

ФБР заарештувало колишнього співробітника Державного департаменту США за участь у штурмі Капітолія у Вашингтоні 6 січня. Це перший випадок притягнення до відповідальності чиновника адміністрації Дональда Трампа у зв’язку зі спробою завадити Конгресу визнати перемогу обраного президента Джо Байдена.

Про це пише Politico.

42-річного Федеріко Кляйна затримали у Вірджинії, і наразі подробиці щодо висунутих обвинувачень засекречені. Чоловік працював з Трампом із 2016 року — спочатку в його передвиборчій кампанії, а після обрання мільярдера президентом — у Державному департаменті.

Кляйн значиться у федеральному списку як спеціальний помічник у Бюро в справах Західної півкулі, а також чиновник «класу C», тобто виконавець конфіденційних політичних рішень.

У кампанії Трампа 2016 року чоловік працював «технічним аналітиком» і отримував $15 тис. зарплати. Також відомо, що людина з таким самим ім’ям працювала стажером у Конгресі 20 років тому.

За словами матері Кляйна, він служив морським піхотинцем в Іраку й мав допуск до надсекретних матеріалів. Також відомо, що до співпраці з Трампом чоловік займався дослідженнями для консервативної організації «Рада сімейних досліджень», а також був делегатом Республіканської партії у Вірджинії.

Участь призначеного Трампом спецчиновника в спробі заколоту може вивести ФБР на прямий зв’язок тодішнього президента з насильницькими подіями 6 січня.