Керівництво YouTube назвало умови розблокування каналу Дональда Трампа: коли знизиться ризик насильства

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Керівництво YouTube назвало умови розблокування каналу Дональда Трампа: коли знизиться ризик насильства

Future Publishing / Contributor

Платформа YouTube віддасть колишньому президенту США Дональду Трампу контроль над його каналом одразу, як щойно мине загроза насильства, і ніхто більше не плануватиме захопити Капітолій. Про це заявила виконавча директорка відеосервісу Сьюзан Войчицькі, повідомляє Politico.

Сайт заблокував канал Трампа 12 січня через ймовірність насильства на тлі штурму прибічниками тодішнього президента будівлі Конгресу США. Спочатку доступ обмежили на тиждень, потім ще на тиждень, аж поки 26 січня не повідомили про по суті безстроковий блок.

«Ми знімемо блок з каналу Дональда Трампа, коли визначимо, що ризик насильства зменшився», — сказала Войчицькі.

Гендиректорка YouTube зазначила, що озброєні групи планували черговий напад Капітолій США у Вашингтоні, округ Колумбія, що можна назвати продовженням підвищеного ризику насильства. Після повідомлень про плани нових заворушень поліція попросила Нацгвардію США продовжити чергування у Вашингтоні ще два місяці.

«Ми повернемо акаунт, але тоді, коли побачимо зменшення кількості правоохоронців у столицях штатів і зменшення попереджень про загрози. Це буде для нас сигналом, що канал можна спокійно повернути», — пояснила вона.