Bloomberg: Трампу радять взяти кандидатом у віцепрезиденти темношкірого або жінку. У нього вже є обидві потрібні постаті

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Bloomberg: Трампу радять взяти кандидатом у віцепрезиденти темношкірого або жінку. У нього вже є обидві потрібні постаті

Book Catalog / Flickr

Колишній президент США Дональд Трамп переконує своїх союзників, що планує балотуватися на виборах 2024 року. Його найближчі радники пропонують обрати кандидатом у віцепрезиденти когось крім Майкла Пенса. Наразі розглядають фігури темношкірого чоловіка та жінки, які б допомогли повернути електорат, що відколовся у 2020 році.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела.

Трамп публічно натякнув на свою готовність знову змагатися за Білий дім на конференції «Консервативна політична дія», що відбулася 28 лютого. При цьому у приватних розмовах він обговорює альтернативи Пенсу, який відмовився підтримати його у спробі перевороту.

Після публічної сварки Трамп і Пенс майже не спілкувались, але, за даними джерел, колишній віцепрезидент цілком може прийняти запрошення балотуватися знову.

Експрезиденту радять обрати кандидатом у віцепрезиденти темношкірого або жінку. Зокрема розглядають варіант із губернаторкою Південної Дакоти Крісті Ноем. Наразі жінці допомагає зібрати кошти Дональд Трамп — молодший зі своєю дівчиною.

Також на цьому тижні Трамп висловив підтримку кампанії переобрання сенатора від Південної Кароліни Тіма Скотта — єдиного темношкірого республіканця у верхній палаті парламенту США.

Зараз у протрампівському таборі мало хто переймається через імовірного кандидата у віцепрезиденти. Якщо Трамп остаточно вирішить висуватися на виборах, то офіційно оголосить про це лише в 2023 році.

Зазначають, що найкращим кандидатом у віцепрезиденти буде людина, яка задовольнить виборців, що відсахнулися від Трампа в 2020 році. Для Пенса найкращий варіант — балотуватися у президенти самому, або обрати кандидата, який задовольнить його консервативний світогляд і не відлякуватиме виборців, як Трамп, вважає колишня директор з комунікацій експрезидента Алісса Фара.

Наразі Трампа готові бачити своїм кандидатом 42% республіканців, а Пенса — 18%. Якби Трамп не балотувався, Пенс отримав би 36% партійних вподобань, і на другому місці був би техаський сенатор Тед Круз із 13% підтримки.

  • Лідер республіканської меншості в Сенаті США Мітч Макконнелл звинувачував колишнього президента Дональда Трампа в організації штурму Капітолія 6 січня, а в кулуарах говорив про готовність випхати його з партії. Однак тепер його риторика кардинально змінилася — він готовий підтримати свого одіозного товариша по партії на майбутніх виборах.
  • Неочікувана перемога магната нерухомості Дональда Трампа у 2016 році не сталася сама собою — на всьому шляху до президентства мільярдера підтримувала його сім’я, бізнесмени й адвокати Нью-Йорка, медіамагнати, окремі політики, активісти. Видання Business Insider склало список із 125 осіб, завдяки яким Трамп отримав у своє розпорядження Білий дім і мало не залишився в ньому, попри поразку на виборах 2020 року.
  • Трамп ризикує потрапити за ґрати, але зовсім не через свою роль у штурмі Капітолія 6 січня, а через розслідування прокуратури Нью-Йорка. Підозрюють, що він маніпулював оцінкою своїх статків, щоб отримати кредити та уникнути податків, що є тяжким злочином.
  • Згідно з висновками політологічного дослідження, за лідерства Трампа Республіканська партія США помітно відступила від демократичних норм і наблизилася до авторитаризму. Дослідники зазначають, що показники прихильності до демократії серед республіканців почали падати ще за президентства Барака Обами й обвалилися вже за Трампа.
  • Колишній радянський шпигун заявив, що Москва підтримувала Трампа протягом 40 років, аж поки він не став президентом. У 1987-му Трамп разом із дружиною навідався до Москви та Ленінграда, де агенти КДБ переконували мільярдера піти в політику, оскільки знали про його інтелектуальну та психологічну вразливість і слабкість до лестощів.