The Daily Beast: Трамп може стикнутися з обвинуваченнями в шахрайстві та навіть потрапити до в’язниці

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
The Daily Beast: Трамп може стикнутися з обвинуваченнями в шахрайстві та навіть потрапити до в’язниці

Mediamodifier / Pixabay

Колишній президент США Дональд Трамп ризикує потрапити за ґрати — але зовсім не через свою роль у штурмі Капітолія 6 січня. Наразі бізнесмен стикається з розслідуванням прокуратури Нью-Йорку, яка підозрює, що він маніпулював оцінкою своїх статків для отримання кредитів та уникнення податків, що є тяжким злочином.

Про це пише The Daily Beast.

Днями Верховний суд відхилив апеляцію Трампа, який не хотів надавати доступ прокуратурі до податкових документів Trump Organization. Це означає, що сторона обвинувачення може отримати їх у будь-який момент.

«Ми всі знаємо, що Трамп завищував вартість свого бізнесу, коли це було йому зручно, тобто для того, щоб потрапити до списку Forbes, а також дістати позики від Deutsche Bank. А потім він занизив свої статки щоб зекономити на податках. Це незаконно. Це не просто шахрайство зі страхуванням та банківське шахрайство», — пояснив юридичний аналітик видання Джей Майклсон.

Якщо прокуратурі Мангеттена вдасться притягнути Трампа до відповідальності, він навряд чи потрапить до в’язниці до кінця свого життя, оскільки «злочини білих комірців» зазвичай тягнуть за собою штрафи. Однак йому може просто не вистачити грошей, щоб за все розплатитися, і навряд чи йому їх хтось позичить.