В Івано-Франківській області запроваджують жорсткий карантин. Які діятимуть обмеження?

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Івано-Франківська область з 00:00 26 лютого розпочинає жити в умовах посиленого карантину («червона» зона).

Про це повідомили міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов і голова уряду Денис Шмигаль.

В області буде заборонена робота закладів громадського харчування, ТРЦ, кінотеатрів, театрів, шкіл (окрім дитсадків та початкових класів). Також закриють продовольчі ринки, магазини, спортзали, басейни. Працюватимуть банки, АЗС, ветеринарні клініки та магазини, аптеки, продовольчі магазини.

ОДА доручено на вʼїздах-виїздах області організувати пропускні пункти з перевіркою у людей температури, чергування бригад екстреної медичної допомоги, працівників поліції та ДСНС. При виявленні хворих на коронавірус або людей з респіраторними симптомами проводитимуть госпіталізацію.

Додатково до цих обмежень буде заборонена посадка і висадка пасажирів залізничного, авіаційного та автомобільного транспорту в межах області.

Крім цього, головам Закарпатської та Чернівецької обласних держадміністрацій доручено проаналізувати епідемічну ситуацію в окремих обʼєднаних територіальних громадах і застосувати, у разі необхідності, додаткові обмеження. Чернівецька область також потрапила в «червону» зону, але без додаткових обмежень.