Reuters: ЄС погодив санкції проти Росії за отруєння Навального. Їх введуть проти очільників силових відомств

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Reuters: ЄС погодив санкції проти Росії за отруєння Навального. Їх введуть проти очільників силових відомств

Westend61 / Getty Images

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС під час зустрічі дали «зелене світло» для запровадження санкцій проти Росії за отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела.

Тепер у ЄС розпочнуть механізм введення санкцій та працюватимуть над списком осіб. За попередніми даними, санкції введуть проти очільників силових відомств РФ. Вони стосуватимуться голови Слідчого комітету Олександра Бастрикіна, директора Федеральної служби виконання покарань Олександра Калашникова, директора Національної гвардії Віктора Золотова та генерального прокурора Росії Ігоря Краснова.

Планується, що остаточно санкції затвердять на засіданні Європейської Ради, яке відбудеться наприкінці березня.

  • Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Кремль готовий до розриву відносин з Євросоюзом, якщо проти РФ будуть введені санкції, які «зачеплять важливі і чутливі економічні сфери».
  • 21 січня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликає країни-члени Європейського Союзу значно посилити санкції проти Росії у звʼязку з арештом Олексія Навального.
  • З 4 по 6 лютого верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель був з візитом у Москві, де зустрічався з правозахисниками і главою МЗС РФ. Він наполягав на звільненні Навального і розслідуванні його отруєння. Візит Боррель назвав невдалим, а в Європарламенті його розкритикували. 9 лютого Боррель заявив, що запропонує посилити санкції проти РФ.