Арешт Навального: Європарламент просить ЄС розширити санкції проти Росії й зупинити «Північний потік — 2»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Арешт Навального: Європарламент просить ЄС розширити санкції проти Росії й зупинити «Північний потік — 2»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Депутати Європейського парламенту закликають Європейський Союз розширити санкції проти російських чиновників, які причетні до арешту опозиціонера Олексія Навального. Його відправили у СІЗО 18 січня за те, що політик не зʼявлявся відмітитись (у нього умовний термін — 3,5 року), адже лікувався від отруєння «Новачком» у Берліні. Також Федеральна служба виконання покарань просить замінити цей умовний термін на реальний.

Про заклики депутатів Європарламенту повідомляє пресслужба організації.

Під час дебатів з головою відділу зовнішньої політики ЄС Жозепом Борреллем депутати Європарламенту закликали російську владу негайно звільнити Навального, підкресливши, що його арешт і те, як це зробили, явно суперечать міжнародному праву і російському законодавству.

Депутати Європарламенту також вимагають, щоб санкції ЄС проти російських чиновників були розширені — аби торкнулись тих, хто відповідальний як за отруєння Навального, так і за його арешт.

Деякі депутати Європарламенту також стверджували, що необхідно зробити набагато більше, щоб залучити Кремль до відповідальності за порушення прав людини — заборонити роботи з будівництва газопроводу «Північний потік — 2».